tiistai 5. marraskuuta 2013

Söinpäs sitten hiiren.

Kyllä, luit oikein. Söin tänään hiiren ja pidin siitä! Ennenkuin panikoit, kerron kuitenkin ettei kyseessä ollut semmoinen karvainen ja piipittävä tapaus vaan pulla joka on halunnut muotoutua hiireksi.
Nämä hiiripullat ovat ihan parhautta ikinä, niiden teko on sekä hauskaa että helppoa ja ovathan ne nyt vallan söpöisiäkin ! Pitää lisätä tänne kuvia vielä hiirulaisista ennen paistoa. Tältä raukalta oli nenä lähtenyt matkoilleen, eli kuvaan vielä valmiin ehjän hiirulaisen näytille myöskin.

Suomalaisen pullan kanssa tällä ei ole kyllä mitään tekemistä, koostumus vastaa enemmän esimerkiksi kroisanttia kuin pullaa. Meidän perinteiseen pullaan verrattuna tämä oli huomattavasti ilmavampi, lehevämpi. Vähän niinkuin kroisantti tms. Maku oli hyvä, ei silläkään mitään tekemistä suomalaisen pullan kanssa, mutta oikein mielelläni tuon mutustin.
Hintaahan tämmöisellä ihan jäätävän kokoisella pullalla oli huikeat 0,60€. Halpaa, sanon minä. Tuollaisen valmistus kun vaatii kuitenkin enemmän kuin semmoisen perus-pyörylän. Hiirulaiselle muotoillaan häntä, laitetaan rusinasilmät, korvat leikataan ja vielä voidellaan vanilija-asialla. Eihän noissa kauaa mene, mutta miusta tuommoisesta voisi vallan mainiosti pyytää suurempaakin hintaa, toki kuluttajan näkökulmasta hinta on vallan mainio. Tottakai raaka-aineet ovat saksassa halvempia, mutta siltikin hinta on miusta tosi pieni.


Tuo lehtinen hiirulaisen vieressä on Lush-nimisen kosmetiikkayrityksen saksankielinen mainoslehti jonka sain mukaani eilen kaupungilla seikkaillessani. Tämä ilta kuluu kääntäessä tuota lehtistä, toivottavasti opin taas hieman saksaa siinä samalla.

Paderborniin tuli syksy. Eilen tuli vettä kuin Ester.. saavista kaatamalla, tottakai juuri kun allekirjoittanut seikkaili keskustassa kiertelemällä kauppoja. Kun pääsin takaisin hostellille, näytin respan työntekijän mukaan siltä, että olen juuri käynyt vaatteet päällä suihkussa.


Tuo ylläoleva kuva on otettu tänään vähän ennen kuin tulin kirjoittelemaan tätä postausta. Tänään ei onneksi ole sadellut, aurinko paistoi oikein kivasti kun töistä lähdin.
Huomenna menemme Jannen sekä yhteyshenkilömme Angelan kanssa Stollenprüfungiin. Ja ei, ei ole mitään käsitystä mikä se on, mutta liittyy jotenkin saksalaisten perinteiseen joulunajan hedelmäkakkuun - Stolleniin.

Terkuin; Mirka.

2 kommenttia: