sunnuntai 10. marraskuuta 2013

Janne & Lange

Janne täällä vuorostaan höpöttelemässä. Lange on minun leipomoni nimi. Se on varsin iso leipomo-konditoria, jolla on useita kymmeniä (lähemmäs 50?) omaa myymälää. Huomattavasti isompi kuin Mirkan leipomo, joten siellä on paljon erilaisia koneita, laitteita ja uuneja. Olemme kyllä huomanneet leipomoidemme käyttävän yllättävän paljon samantyyppisiä koneita.

Sprechen Sie Englisch? Tätä fraasia on käytetty "muutaman" kerran näiden työviikkojen aikana. Vaikka kommunikaatio on sujunut  itseasiassa yllättävän hyvin.  Yhteyshenkilömme varoituksesta huolimatta osa leipureista ja kondiittoreista puhuu varsin hyvää englantia. Iloisin yllätys oli espanjaa puhuvat työntekijät. Heidän kanssaan pystyn puhumaan sujuvasti ja kääntävät minulle vain saksaa puhuvien ohjeet. Saksan taitojen ohella kehittyvä espanjan taitoni, toisaalta on vähän koomista olla saksalaisessa leipomossa ja keskustella espanjaksi. Esimerkiksi tällä viikolla tein töitä kondiittori-puolella tytön kanssa, jonka juuret ovat Dominikaanisesta tasavallasta. Langella on muutenkin paljon työntekijöitä, joiden juuret ovat muualta päin maailmaa tai ovat muualta kotoisin. Vaikka yhteistä kieltä ei aina löydykään, elekiellä pääsee jo varsin pitkälle. Muut työntekijät ovat täällä hyvin ystävällisiä ja kommunikoivat ja auttavat parhaansa mukaan.

Tällä hetkellä en pysty laittamaan kuvia, mutta ehkä huomenna lisää leipomosta ja sen tuotteista. Tälläisellä pikapäivityksellä tänään~

Terveisin 
Janne

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti