keskiviikko 9. lokakuuta 2013

Urpot ulkomaille.

Normaalisti blogeissa on ensimmäisessä postauksessa kirjoittajan/kirjoittajien esittely. Jotta sääntöön ei tule poikkeusta ja universumin tasapaino säilyy, toistamme tutun kaavan ja kerromme hieman itsestämme ja siitä mikä tämän blogin tarkoitus on.

Kirjoittajia tällä blogilla on kaksi; Janne ja Mirka. Opiskelemme Iisalmessa Ylä-Savon ammattiopistossa leipuri-kondiittoreiksi.

-Välihuomautus: Olemme kirjoittaneet tätä postausta 2,5 tuntia eikä tekstiä vieläkään ole tämän enempää-
Marjakuppileivos kera kahvikupin.
Janne opiskelee neljättä vuotta ja on Mahis-opiskelija, eli toisin sanoen hän saa ammatin ensi keväänä, lukion päättötodistuksen sekä lippiksen (ylioppilaslakin) hän on saanut jo aiemmin. Mirka opiskelee periaatteessa toista vuotta (aloittanut eri aikaan kuin muut ja aiempien opintojen vuoksi opinnot ovat lyhyemmät) ja valmistuu jouluna 2014 toiseen ammattiinsa. Aiemmin hän on valmistunut pukuompelijaksi ammattilukiosta Rovaniemellä.
Tuo luovan kirjoituksen parhaimmistoon kuuluva tekstinpätkä saa nyt kertoa meistä ainakin näin alkuun tarpeeksi, nyt voisimme kertoilla hieman miksi blogi on perustettu.

Eräänä kauniina päivänä meidän luokallemme kerrottiin mahdollisuudesta lähteä ulkomaille työssäoppimaan. Erästä mainosta lainataksemme; "Siitä se ajatus sitten lähti".
Tätä ajatusta on nyt kypsytelty ja yritetty saattaa sanoista teoiksi loppukeväästä 2013. Matkan suunnittelussa ja järjestämisessä on ollut monia meistä riippumattomia mutkia ja ongelmia mutta nyt on lentoliput varattu eli ymmärtääksemme olemme lähdössä. Kohteena on saksalainen kaupunki nimeltä Paderborn.
20.10 lähdemme Iisalmesta yöbussilla ja 21.10 jätämme ihanaisen kotimaamme ja suuntamme neljän viikon ajaksi leipomoiden, makkaran ja oluen luvattuun maahan työssäoppimiseen.

-Välihuomautus: Meistä ei kumpikaan juo olutta-

Tämä blogi siis kertoo tuosta matkasta, siitä mitä teemme työssäoppimispaikoillamme ja yleisesti elämästämme Paderbornissa. Blogia päivitetään mahdollisimman usein ja kuviakin tulee aina kun mahdollista.

-Kiitos ja kumarrus, terveisin melkein leipuri-kondiittorit melkein ulkomailla.


ps. blogin nimeksi oli tulla Urpot Ulkomailla, mutta opettajamme ei oikein ilahtunut ajatuksesta.

7 kommenttia:

 1. Vähän jännää! En malta odotytaa tulevia postauksia ^___^

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin on! Varmasti on tulossa aikamoisia juttuja ;D :D

   -Mirka

   Poista
 2. P.S. Sori kirjoitusvirheet, kirjoitan tätä aamulla samalla kun yritän mussuttaa leipää ja juoda kahvia :D

  VastaaPoista
 3. Liityin myös seuraileen tätä blogia =)

  VastaaPoista
 4. Ihan huippua! Video toimii! Olisi kivaa nähdä videota myös työssäoppimispaikalta, jos mahdollista! Mahdollisimman tarkkaa selostusta (ja kuvia!!) mitä siellä töissä teette ja miten työtavat ja kulttuuri eroaa meikäläiseen!! Kiitos etukäteen että laitatte viestejä, minä voin linkittää teidän postauksia aina koulun Face-seinälle, näin saatte lukijoita!!
  terveisiä Ylä-Savon ammattiopiston markkinoinnista lähettää Rauni :-)
  rauni.juutinen(at)ysao.fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yritämme saada työpaikoiltakin videota :)
   Kertoillemme myös mahdollisimman tarkkaan mitä eroavaisuuksia löytyy.

   t: Mirka & Janne

   Poista